BarbeQ Kentpark - Ankara


Kentpark alışveriş merkezi içinde "nerede yemek yesek"? diye düşünürken BarbeQ bize göz kırptı. Kentpark giriş katta yan yana sıralanmış  5 mekandan biri BarbeQ. Mikey's, Burger Story, Timbo Cafe, Food 4U diğer mekanlar. Kebap yemek istediğimiz için BarbeQ tercih ettik. Menüye bir göz atıp bahçe bölümüne geçtik. AVM içinde olmasına rağmen oldukça geniş ve ferah bir yer. İç dekorasyonda sıcak renklere yer verilmiş. Dış mekan bahçe bölümünde masalar havuz kenarına dizilmiş. İftar için de özel bir menü oluşturmuşlar. İçerik oldukça zengin.


 Yemek öncesi ikram olarak fındık lahmacun geldi. İnce hamur ve bol malzemeli, lezzetli.


 Sızma zeytinyağı içinde yeşil zeytin ve ceviz karışımı. Çok bir özelliği olduğunu söyleyemeyeceğim. Zaten yemeği değerlendirirken ikramları değerlendirme dışı tutuyorum. Asıl önemli olan ana yemekler benim için.


 İki çeşit salata istedik. İlki Gavur dağı salatası. Bu salatanın özelliği tüm malzemelerin tavla zarı büyüklüğünde doğranmış olması, bol cevizli ve nar ekşili olmasıdır. Fotoğrafta gördüğünüz üzere bol malzemeli ve lezzetli bir salataydı. Biraz daha küçük doğranmış olsa orijinaline daha yakın olurdu. Porsiyonlar oldukça büyük bu salata tek kişilikti.


Mevsim salata yeni doğranmıştı. Bu nedenle diri ve sulanmamıştı. Salata galeta ile servis edildi. Gavur dağı salatasında olduğu gibi bu salata da miktar olarak iki kişiyi doyuracak nitelikteydi.

Kuzu şiş yumuşak ve suyunu kaybetmeden pişirilmişti. Kuzu şiş yanında ezme salata ile servis edildi. Ezme salata normal standartlarda idi.


Sarma beyti hem sunum olarak hem de lezzet olarak oldukça iyi. Salatalara oranla yemeklerin porsiyonu biraz küçük ancak lezzetleri yerindeydi.

Fiyat:  Kebaplar 15 - 28 TL aralığında. Kuzu şiş ve sarma beyti 21 TL. Gavur dağı salatası 7 TL, mevsim salata 6 TL. Soğuk gazlı içecekler 4 TL. Menüdeki diğer yemekler, atıştırmalıklar ve tatlılar 7- 15 TL aralığında. Çay 2.5 TL.

Yorum: Mekan ferah özellikle havuz başı yaz günleri için güzel bir seçenek. Servis hızlı, çalışanlar kibar ve ölçülü. Yemeklerin tadı tuzu yerinde yani lezzetli. Burası tekrar gelip yemek yiyeceğim bir yer olarak hafızamda yer etti. Bir sonraki gelişimde dönerli pidesini denemek istiyorum. Eksiklik olarak gördüğüm menülerin resimli olmaması. Resimli menüler yemek seçmede kolaylık sağlıyor ayrıca ne ile karşılaşacağınızı görme imkanı veriyor. Kebap fiyatları biraz yüksek.

İftar için, içeriği oldukça zengin özel bir menü oluşturmuşlar. Seçeceğiniz ana yemeğe göre menü         30- 35 TL.


Adres
: BarbeQ
M. Kemal Mah. Eskişehir Yolu 7.km No:164 Kentpark AVM Çankaya Ankara

Tel: 0 312 219 97 99

7 yorum:

  1. Çok pahalı değil mi böyle ufak porsiyonlar için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kebap ve içecek fiyatları biraz yüksek , menüdeki diğer yiyecekler normal sayılır.

      Sil
    2. Bence bu güzel yazıdan sonra fiyat yıldızı 1 olmalıydı. 6 parça beytiye o fiyat aşırı. Teşekkürler.

      Sil
    3. Evet fiyat biraz yüksek Ancak Ankara'da iyi kebap yapan yerlerde fiyat aralığı 15-25 TL aralığında. Belki porsiyonları büyüterek dengeleyebilirler.

      Sil
    4. Teşekkürler. İyi geziler.

      Sil
  2. Fiyatlar yüksekmiş gerçekten...
    Takip ediyorum sizi bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çorba,salata ve ana yemekten olusan menüler oluşturmuşlar.Fiyatları 15-20 TL arası ancak ben denemedim.Takibiniz içinde teşekürler.Tatilde oldugum icin bu ay çok fazla içerik giremedim, tatil dönüşü yeni mekanlar ekleyecegim. Selamlar...

      Sil