Kuzey Tepe Nuri Restoran -Antakya


İki günlük gezi için Antakya'dayız. Akşam yemeği için arkadaşların önerisi ile Kuzeytepe Nuri Restoran'a gittik. Antakya mutfağının en iyi lezzetlerini sunan çok güzel bir mekan olarak tanınıyor.

Restoran iki katlı. 280 kişilik kapalı salon ve 550 kişilik açık bahçe salonu, çocuk oyun alanı mevcut. Üst katı teras şeklinde. Mekan büyük, çok fazla çalışan var. Mutfağı açık mutfak olarak  düzenlemişler. Pişirme aşamalarını görebiliyorsunuz. Antakya'nın Kuzeytepe Beldesi'nde birçok restoran var. Çoğunluğu iki katlı ve teraslı. Antakya merkeze 15-20 dakika uzaklıkta.
 

Menüde 20 çeşitte yakın meze vardı. Hepsini yiyemeyeceğimiz için bize en çok tercih edilenlerde bir tabak hazırlamalarını istedik. Humus, abagannuş, tuzlu yoğurt, cevizli tarator, çökelek ezmesi, zeytin öfelemesi, bakla salatası, zahter salatası hatırlayabildiklerim.


Mezelerle birlikte tüketmek için küçük bazlama ve biberli ekmek geldi masaya.


Bizim bildiğimiz Adana kebap, Antakyalıların deyimi ile kıyma kebap. Çok lezzetli, acısız. Kebap tek olarak servis ediliyor. Yanına zerzevat getiriyorlar. Yani nane, maydanoz ve taze soğan ve soğan salatası.

Hatay'ın kağıt kebabı. Eti zırhla kıyma haline getirip baharatlarla tatlandırıp yağlı kağıtların üzerinde pişiriyorlar. Çok lezzetli.

Çok tok olduğumuz için tatlı yiyemedik. Gece geç saatlerde Hatay künefecisine giderek orada yedik.

Fiyat: Hesabı arkadaşlarımız ödediği için fiyat bilgisi vermeyeceğim ancak çok uygun olduğunu belirtiler.

Yorum: Yemekleri lezzetli, temiz, servisi hızlı güzel bir mekan. Buradan çok memnun ayrıldık. 


Adres:
Yeni Mah. Atatürk Cad. Nuri Hotel No:5 D:4
Kuzeytepe, Antakya, Hatay
Nuri Hotel İçinde Tel: +90 326 241 45 61, +90 326 241 44 66 Web Sitesi: www.nuriturizm.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder