Hatay Kahvaltısı


Osmanlı aile çay bahçesi Antakya merkeze 15-20 dakika mesafede Karlısu beldesinde. Yolu biraz bozuk ancak doğal güzelliği ve yöresel kahvaltısı için bu yol göze alınabilir. Çocuklar için oyuncaklar ve ata binme etkinlikleri var. Dere kenarında ve derenin üst tarafında çardaklar ve oturma yerleri yapılmış. Kapalı alanda oturmak isterseniz o da mevcut.

8 kişi için  2 ayrı masa kuruldu. Çay semaverde getirildi.


Menüde yöresel kahvaltı ürünleri var. Tek çeşit serpme kahvaltı sunuyorlar. Menüde; Köy peyniri, Halhalı zeytin, Hatay zeytin salatası, zahter salatası, cevizli çökelek, sürk, Hatay'a özgü tuzlu yoğurt,  yöresel bal-kaymak, katıklı ekmek, 3 çeşit gözleme, pide, lavaş ekmek, domates-salatalık, toprak tepside yumurta , toprak tepside kızarmış peynir, sade çökelek, peynirli salata ve Türk Kahvesi vardı. Unuttuklarım olabilir bunlar hatırlayabildiklerim.  


Zeytin Salatası


Zahter Salatası 


Tuzlu Yoğurt


 Peynirli Katıklı Ekmek -Gözleme Çeşitleri


Toprak Kapta Peynir Kızartması


Yöresel Köy Peyniri


Çay Bardağında Türk Kahvesi ( Antakya'daki Adı Suvari kahve)

Fiyat:   Kişi başı 14 TL. Su , kahve ikram olarak geliyor. ( 2013)

Yorum: Doğayla baş başa olmak, güzel bir pazar kahvaltısı için ideal bir ortam. Çocuklar için aktiviteler düşünülmüş olması da çok güzel.
Adres: Karlısu Beldesi ,Antakya , Hatay

10 yorum:

  1. ARKADAŞLAR O KADAR YOL TEPDİK GİTTİK PİŞMAN OLDUK. YAZIK OLUR GİDERSENİZ. İĞRENÇ BİR SERVİS VE REÇEL BİLE OLMAYAN KAHVALTI...GERİSİ SİZE KALMIŞ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltı menüsünde neler oldugunu tek tek yazmıştım ben :((

      Sil
  2. şu kadar yemeğin içinde tek dersin reçel miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yöresel bir kahvaltı. " o niye yoktu bu niye yoktu " deme lüksümüz yok bence. Hatay'da kahvaltı böyleymiş. Çok ta lezzetliydi.

      Sil
  3. o nun adı süvari arkadasım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeltme için çok tessekur ederim . Ama servis yapan kísi bana suare demisti :(

      Sil
  4. Karlısu değil ama Karaksı köyunde Osmanlı kahvaltı evine gitmiştik.Hayatımda yediğim en güzel kahvaltıydı..Tek kelimeyle

    YanıtlaSil
  5. Muazzam bir yer. Teşekkürler yazınız için de.

    YanıtlaSil